Kalm Waes is het nieuwe tv-programma van Tom Waes waarin de tv-maker allerlei stressexperimenten ondergaat. Maar tijdens één van die experimenten is Tom Waes volledig gekraakt…

“We zijn sociale wezens, we willen er graag bij horen. Van die eenzaamheid, het gemis aan echt, diep contact met anderen, zijn mensen zich vaak niet bewust”, vertelt professor Vanderhasselt die het stressprofiel van Tom Waes vastlegde in Humo. Tom onderging een zwaar experiment…

Tom Waes moest volledig onvoorbereid tien dagen alleen doorbrengen in een hut in de natuur. Tom legt uit dat hij er volledig onderdoor ging. Wat was er gebeurd?

“Tien dagen niet met iemand kunnen spreken. Ik vond het vréselijk”, geeft Tom Waes toe in Humo. “Daar heb ik geleerd dat ik echt niet gemaakt ben om alleen te zijn. Dag zeven ben ik volledig gekraakt. Ik miste mensen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.