Hoe is het om samen te werken met de Meilandjes? Timon Moll die als vaste regisseur van Chateau Meiland de familie bijzonder goed kent klapt nu uit de biecht. En er volgen enkele stevige onthullingen. Hoe reageert Martien Meiland op die aantijgingen?

De Meilandjes worden nu zelfs onder vuur genomen door hun vaste regisseur Timon Moll. Even dreigde het zelfs volledig fout te lopen voor de kerstspecial van de populaire tv-familie. Wat was er aan de hand?

Timon Moll geeft in Weekend toe dat het soms een echt drama is om met de familie Meiland te werken. Daarom gaf Moll ook verstek voor het huidige seizoen van Chateau Meiland. Al wil Moll zijn uitspraken nuanceren…

Samenwerken met de Meilandjes is ‘over het algemeen een heel groot feest, maar ó, wat hébben wij ze ook af en toe vervloekt met z’n allen’, geeft Timon Moll toe in Weekend. En soms zorgt dat ook problemen voor de opnames zelf…

“Ik heb zo vaak gedacht: wat zijn ze aan het klagen en zeuren! En wat moet ik dan hard werken om ze bij de les te houden.” En plots keert dan alles weer…

“Tot je aan alles voelt: ze hebben er weer zin in. Want je hebt niks aan chagrijnige gezichten”, benadrukt Timon Moll in Weekend. Even dreigde het zelfs fout te lopen voor de kerstspecial…

Zo bracht het chagrijnige karakter van de Meilandjes de kerstafleveringen al eens in gevaar “Ik dacht: dat zit op de grens.” Er stelde zich namelijk één probleem…

“Dat je in de montage heel erg aan het knippen bent om toch die kerstgedachte te laten zien. Want die was er zeker niet altijd”, geeft Timon Moll toe. Al toont de regisseur zich ook begripvol…

“Dat heeft deels met het reizen te maken, dus te lang in de auto zitten, maar ook met dat kerst altijd aan het eind van het seizoen valt”, verduidelijkt Timon Moll in Weekend. “Dan zijn ze ons zat en zijn ze moe.”

En dan toont de regisseur zich gelukkig ook vergevingsgezind en begripvol, want wie weet hoe ‘chagrijnig’ had Martien Meiland anders gereageerd op al deze onthullingen!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.