Gert Verhulst durfde niet altijd volledig zichzelf zijn op televisie. De Studio 100-baas gedroeg zich helemaal anders voor de lens dan thuis. Maar nu is dat anders. En dat heeft één duidelijke oorzaak…

Gert Verhulst begon ooit als omroeper bij de VRT, de Vlaamse openbare omroep, en wat is de man in de loop der jaren veranderd. Meer en meer leerde Gert om zichzelf te zijn op televisie én durfde hij ook heel wat meer prijsgeven over zijn privéleven. Vanwaar die ommekeer?

“Ik kom nog uit de tijd dat tv en realiteit heel ver uit elkaar lagen. Op tv had ge een kostuum aan, ge sprak algemeen Nederlands en ge vertelde geen vuile moppen”, blikt Gert Verhulst in Het Laatste Nieuws terug op de begindagen van zijn carrière. Eén ding is duidelijk…

“Als het lampje van de camera uitging, werd ge iemand anders.” Maar in de loop der jaren is televisie enorm geëvolueerd als medium. Gert Verhulst formuleert het als volgt…

“Dat is compleet omgeslagen, en het heeft me redelijk veel tijd gekost om me aan die nieuwe cultuur aan te passen, maar het is een zegen”, geeft Gert Verhulst toe in Het Laatste Nieuws. Ook over zijn privéleven durft Gert nu een pak openlijker communiceren.

Zo gaf Gert Verhulst toe dat het James Cooke was die hem geleerd heeft om minder beschermend te zijn over zijn privacy. “Van al die privacydinges krijgt ge gewoon stress. Ge leeft met het gevoel dat ge iets te verbergen hebt”, voegt James Cooke er zelf aan toe in Het Laatste Nieuws. Gert zelf formuleert het als volgt…

“Terwijl dat helemaal niet waar is. Het moment dat ik die muur durfde te doorbreken, dat ik niet meer angstvallig mijn privéleven beschermde, voelde als een hele grote bevrijding”, geeft Gert Verhulst toe in Het Laatste Nieuws. En zo is één ding duidelijk…

Hoe het er aan toegaat bij ‘De Verhulstjes’ is ook hoe het gezin Verhulst zich in het echt gedraagt. Zoveel is duidelijk…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.