Iedereen heeft zo wel zijn eisen op restaurant. Waar de één worstelt met voedselintoleranties, heeft de ander vooral ethische voorwaarden waaraan het eten moet voldoen. De Vlaamse chef-kok Jeroen Meus trekt nu een duidelijke grens…

Een menu samenstellen is moeilijker dan ooit, geeft Jeroen Meus toe. Eénmaal kwam de populaire televisiekok zwaar onder vuur te liggen…

Bij een vegan gerecht had Jeroen Meus honing gebruikt, wat hem meteen een beschuldigend vingertje opleverde. De Vlaamse tv-maker slaat mea culpa maar trok toch een belangrijke les…

Vegetarisch wil Jeroen Meus nog koken, maar vegans gaat hij ‘niet langer bedienen’, lezen we in Het Laatste Nieuws. 

“Ik geloof wel in vegan, maar kunnen we allemaal weer een beetje normaal doen?” zucht Jeroen Meus in Het Laatste Nieuws. Want Meus wil één ding toch duidelijk maken…

“Je hoeft niet overal een avocado op te leggen. Die komen van heel ver, trouwens”, benadrukt de tv-kok hoe zwaar de ecologische voetafdruk is van een avocado.

En zo lijkt het alsmaar moeilijker te worden voor chef-koks om aan ieders wensen te voldoen…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.