De Belg en hun frieten. We weten allemaal hoe dol onze zuiderburen zijn op hun frieten en ‘frietkoten’. Maar net daar stelt zich een probleem voor voormalige K3-zangeres Kathleen Aerts…

Kathleen Aerts woont al vele jaren in Zuid-Afrika maar daar kennen ze geen frietkoten zoals in België. Al betekent dat niet dat de voormalige K3-zangeres er geen frietjes kan eten…

“Hoewel frituren niet bestaan in Zuid-Afrika kunnen we er wel van genieten. Er zijn veel gezellige restaurants in Afrika waar ze artisanale, handgesneden frietjes serveren”, verduidelijkt Kathleen Aerts in gesprek met Primo. Wat bestelt Kathleen als ze in België dan eens naar de frituur gaat?

“Ik eet geen vlees meer, maar in frituur De Sjoe serveren ze ook lekkere mosselen en slaatjes”, likkebaardt Kathleen in Primo. En dan onthult de voormalige K3-zangeres haar persoonlijke favoriet…

“Mijn persoonlijke favoriet? Een kaas- of garnaalkroket. En knapperige frietjes overgoten met een royale portie pikante samurai-saus.” Van één gevoel krijgt Kathleen Aerts maar niet genoeg…

“Ik hou van het gevoel dat mijn keel in brand staat. Vervolgens vraag ik de Sjoe om me een verfrissend drankje te serveren”, voegt Kathleen Aerts er lachend aan toe in Primo.

Zijn de Belgen dan Bourgondiërs die houden van lekker eten of eerder sadisten die hun keel en slokdarm om zeep willen helpen? We laten het in het midden…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.