Ook onze prinsessen groeien op met de enorme impact die sociale media hebben op onze jeugd. En niet alleen Amalia is vaak het slachtoffer van negatieve reacties, nu reageert ook Alexia op wat ze soms onder ogen krijgt…

“Sociale media hebben een grote impact gehad op mijn leven, veelal niet positief. Maar ik leer ermee omgaan”, klonk het bij Amalia tijdens een gesprek met de pers op het Zuiderstrand in Den Haag. Al kreeg ze van één iemand bijzondere steun…

Alexia benadrukte tijdens het interview dat ze haar ‘grote zus’ zo goed mogelijk probeert te steunen bij de bodyshaming en negatieve reacties waarmee Amalia online geconfronteerd wordt. Alexia ziet het als volgt…

“Het is makkelijk om iets gemeens te zeggen achter je scherm”, klinkt het bij Alexia tijdens het persmoment. Ook Alexia kreeg immers al vaak harde en gemene dingen over zichzelf onder ogen. Maar we moeten proberen al die reacties niet persoonlijk te nemen, benadrukt Alexia. En dan geeft de prinses één duidelijke tip…

“Ik leer het niet te lezen. Ik krijg het hier en daar wel mee, en dat is niet altijd even leuk”, geeft Alexia toe. Maar gelukkig helpt één iets altijd…

Amalia geeft toe dat het een enorme hulp is dat ze thuis heel open over het thema kunnen praten. Alle Oranjes zitten natuurlijk ook in hetzelfde schuitje, dus zijn ze allemaal ‘ervaringsdeskundigen’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.