Alexia lijkt klaar om na het Atlantic College in Wales een nieuwe studie aan te vatten. In tegenstelling tot grote zus Amalia lijkt Alexia niet voor een sabbatjaar te kiezen.

Amalia koos na haar middelbare studies voor een tussenjaar, maar Alexia lijkt nu gewoon meteen verder te gaan studeren. In tegenstelling tot eerdere berichten lijkt Alexia ook gewoon in Nederland te zullen blijven voor haar hogere studies.

Koningin Máxima had laten verstaan dat Alexia na haar tijd op de prestigieuze kostschool in Wales in Nederland zou gaan verder studeren, maar bleef dat idee wel overeind nadat haar dochter van zoveel vrijheid had genoten?

Nu blijkt Alexia toch in Nederland te blijven en niet voor een nieuw, buitenlands avontuur te kiezen. Eén stad lijkt ervan overtuigd de prinses te gaan verwelkomen als nieuwe studente…

Alexia zou gespot zijn bij een open dag van de Rijksuniversiteit Groningen, meldt Ditjes en Datjes. “De dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima werd met haar lijfwachten op 14 april tijdens een open dag van de universiteit in Groningen gesignaleerd”, lezen we op Sikkom. Welke studies zou Alexia aanvatten?

Welke studierichting Alexia zal kiezen is nog onduidelijk, maar Sikkom maakt wel melding dat ze zich zou aansluiten bij Vindicat. Al voegt de lokale nieuwssite er meteen aan toe dat het hier om ‘zeer hardnekkige’ geruchten gaat, die echter nog nergens bevestigd werden. 

De keuze voor Groningen zou beteken dat Leiden opnieuw uit de boot valt. Willem-Alexander en Beatrix studeerden in Leiden, maar nadat Amalia eerder al voor Amsterdam koos, zou Alexia nu dus voor Groningen kiezen. Al gingen eerdere royals Alexia al voor…

Zo trokken ook prinses Laurentien, prinses Annette, prinses Marilène, prins Maurits en prins Bernhard naar Groningen om er hun studententijd te beleven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.