Opvallende onthulling van prinses Beatrix die zelf komt opdraven met het verhaal dat ze ooit werd aangevallen door een vogel. En dat was niet zomaar een vogel…

Toen Prinses Beatrix naar de Nederlandse Cariben vertrok waar ze haar hart aan heeft verloren, liet ze zich opvallend openhartig uit over haar liefde voor vogels…

In Aruba bezocht Beatrix het Parke Nacional Arikok en daar trok het gezelschap al snel naar de papegaaien. “Ik ben dol op papegaaien”, klonk het bij Beatrix toen ze de kooien met papegaaien naderde. 

Beatrix benadrukte dat ze niet bang is voor de vogels met de grote snavel, maar wilde wel meer weten over hoe ze worden gevoerd. Eén vraag viel op…

Zo polste onze voormalige vorstin of de papegaaien wel eens bijten bij het voeren: “Mijn papegaai bijt als ik niet voorzichtig doe met mijn vingers”, gaf Beatrix toe tijdens het gesprek. “Ik wil het niet nog een keer hebben.” 

En zo blijkt Beatrix dus al kennis te hebben gemaakt met de stevige snavel van haar papegaai ‘Lingo’. Maar kan haar papegaai Lingo ook praten?

“Hij kan bepaalde dingen zeggen en deuntjes fluiten”, vertelt Beatrix in Aruba over haar eigen papegaai. De dieren hebben een intelligentie die overeenkomt met die van een kind van 4 jaar oud, leerde Beatrix in het dierenpark. 

Leuk weetje: ook Willem-Alexander, Máxima en Amalia bezochten hetzelfde nationaal park toen ze begin 2023 afreisden naar de Nederlandse Cariben.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.