Amalia wordt al een hele tijd bedreigd door de georganiseerde misdaad, maar nu komt er een opvallend verhaal naar buiten over een andere dreiging aan het adres van onze Oranjes. Wat was er aan de hand?

Toen prinses Beatrix en koning Willem-Alexander naar de balletvoorstelling ‘One Of A Kind’ gingen, beleefden ze de schrik van hun leven. Een woeste man zorgde voor ophef in de zaal…

Toen de zaallichten uit waren hoorde het publiek plots een gekrijs en iemand die riep ‘F*ck het koningshuis’. De beveiligers waren meteen alert en doken bovenop Willem-Alexander en Beatrix.

Meteen begonnen heel wat mensen te gillen in de zaal en even ontstond er paniek. Dat het donker was in de zaal maakte het allemaal iets heftiger dan het eigenlijk was.

Eenmaal het zaallicht terug aan was, werd de man die de uitspraak deed bij de kraag gevat en weggevoerd. Daarna kon de voorstelling beginnen en genoten Willem-Alexander en Beatrix toch nog van hun avond. Bij de politie pakte de dader uit met een opvallende verklaring…

Een insider doet in Story het verhaal: “Die man bleek van tevoren geen kaartje voor de voorstelling te hebben gekocht en wilde dat daar aan de kassa doen, wat hij altijd doet. Hij wist niet dat Beatrix en Willem-Alexander daar die avond zouden zijn en het theater was daarom uitverkocht. Hij was van ver gekomen en was behoorlijk boos.” Maar wat dachten de veiligheidsdiensten van dit verhaal?

De man is dan toch naar binnen kunnen glippen en heeft – duidelijk – zijn mening kunnen geven. En hoewel het allemaal heel onschuldig leek, zien de autoriteiten het toch anders. Zeker wanneer het gaat om de koning en zijn moeder.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.