Prinses Beatrix lijkt nog altijd fris en monter voor de dag te komen, maar toch sijpelen er soms onrustwekkende woorden door in haar uitspraken…

Prinses Beatrix liet zich tijdens een reis naar Curaçao en Aruba opvallend openhartig uit over hoe ze zich voelt. Beatrix beleefde een prachtige reis, maar kan ze die warme herinneringen wel delen met iemand?

“Ik vind het wel moeilijk, want ik weet niet of ik ze zie”, verwijst prinses Beatrix naar haar kleinkinderen waarvan er veel in het buitenland vertoeven. Of ze studeren in het buitenland, of ze reizen tijdens een tussenjaar. En dan volgt er een pijnlijke uitspraak van Beatrix…

“Als we het met elkaar gaan delen heb ik hele mooie verhalen voor iedereen die wil luisteren”, lezen we op Blauw Bloed een uitspraak waar toch een weemoedige klank aan vasthangt. Nochtans was Beatrix helemaal open gebloeid tijdens de reis…

“Als ik hier ben, ben ik meteen helemaal gelukkig”, klonk het bij prinses Beatrix die eraan toevoegde dat ze ondanks haar hoge leeftijd de hoop koestert nog eens te kunnen terugkeren naar de Nederlandse Caraïben.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.