De decennialange ervaring van Catherine Keyl in de media heeft haar aardig wat mensenkennis opgeleverd. En spijtig genoeg bleek die ook nodig in dat wereldje…

“Die mensenkennis heeft me ook wel een paar keer gered”, geeft de presentatrice toe. “Een redacteur bij het programma ‘Catherine’ wilde me oplichten en dat was hem bijna gelukt.” Wat was er aan de hand?

“Ik wilde een item maken over mensen die om wat voor reden dan ook bewust willen verdwijnen.” Al snel kwam de redacteur met iemand aandraven, maar toen gingen er alarmsignalen af bij Catherine Keyl…

“Op de dag van de opname raakte ik aan de praat met die persoon en kreeg het gevoel dat het verhaal niet klopte. Na wat doorvragen bleek alles verzonnen te zijn. De redacteur had zomaar wat mensen opgetrommeld. Woest was ik”, geeft Catherine Keyl toe in Story. Haar reputatie was haar immers heilig…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.