Eloise komt als koninklijke influencer vaak in het oog van een mediastorm te staan, maar soms neemt de kritiek ook een erg harde vorm aan. De gravin beseft dat ze éénmaal erg veel geluk heeft gehad…

“Ik wil er geen big deal van maken, maar ja, ik heb wel het idee dat er veel ogen op me zijn gericht”, geeft de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien toe in een gesprek met LINDA.meiden. Zowel als gravin maar ook als influencer staat ze vaak in de spotlights. Eloise ergert zich vooral aan één aspect van al die aandacht…

“Er wordt irritant veel opgepikt van wat ik doe en mensen vinden er ook van alles van”, zucht Eloise. De ‘gravinfluencer’ geeft één duidelijk voorbeeld…

“Zoals bij Het Perfecte Plaatje”, verwijst Eloise naar de heisa om haar badpak. “Een journalist vroeg zich af of een foto van mij in badpak wel paste bij iemand van het Koninklijk Huis.” Wat was de eerste reactie van de gravin?

“Op zo’n moment denk ik: boeiuh. Ik heb me rot gelachen om die kritiek”, geeft Eloise toe bij LINDA.meiden. Al moet Eloise wel toegeven dat het ook helemaal anders had kunnen aflopen…

Eloise geeft toe dat ze zo lacherig kon reageren op die kritische noot omdat ze het geluk had dat de publieke opinie achter haar stond. De gravin formuleert het als volgt…

“Maar misschien had ik dat niet gedaan als niet zó veel mensen aan mijn kant stonden”, beseft Eloise maar al te goed dat luchtig omgaan met kritiek makkelijker is als je je gesteund voelt.

En zo mag Eloise dan wel bewust kiezen om als influencer de spotlights op te zoeken, maar dat betekent niet dat ze daarom immuun is voor alle kritiek.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.