Evi Hanssen praat openhartig over haar moeder die ongeneeslijk ziek is. “Al bijna twee jaar is de afscheidstournee van mijn moeder aan de gang”, vertelt de presentatrice en dan trekt Evi een pijnlijke conclusie…

“Net omdat haar dood al zo lang op voorhand werd aangekondigd, leek het alsof het nooit echt zou gebeuren”, schrijft de presentatrice in haar column voor Het Nieuwsblad. “Dat wij, de mensen om haar heen, maar misschien ook mijn moeder zelf, dachten dat haar afscheidstournee voor eeuwig zou duren.” Maar dat is niet het geval…

Evi’s moeder is niet bang voor de dood, maar is wel verdrietig dat ze zoveel niet meer zal kunnen meemaken. En dan krijgt Evi Hanssen het moeilijk bij een opvallende uitspraak van haar mama…

Evi’s moeder zelf blijft er rustig onder, zij is niet bang van de dood. Al doet ze wel een uitspraak die haar dochter naar de keel grijpt…

“Ik leef toch echt heel graag”, klinkt het stilletjes bij de zieke mama van Evi Hanssen. En dan krijgt de presentatrice het enorm moeilijk…

“Mijn hart krimpt even ineen en ik voel de tranen opborrelen”, schrijft Evi Hanssen in Het Nieuwsblad. “Een bekend gevoel, want de laatste dagen gaat er geen dag voorbij dat ik niet even huil.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.