De showbizzmedia hebben het gehad met de Meilandjes. De tv-critici uiten alsmaar scherpere kritiek. Al gaat deze nu wel héél ver…

Youp van ’t Hek haalt enorm zwaar uit richting de familie Meiland en ‘Chateau Meiland VIPS’. Youp keek naar de aflevering met Caroline van der Plas en John de Bever en deed een onthutsende vaststelling…

“Ik zag haar pottenbakken in een voor verstandelijk gehandicapte kleuters gemaakt programma”, schrijft Youp van ’t Hek in zijn column voor VARAgids. 

Volgens Youp gaat het hier om ‘schaamteloze beelden’. Al beseft Youp één ding maar al te goed…

“Ik weet het: dit soort televisie wordt niet voor mij gemaakt. Maar voor wie dan wel?” klinkt het in VARAgids. En dan trekt Youp van ’t Hek een pijnlijke conclusie…

“De familie Meiland wil niet meer. Ze trekken moedeloos aan de uitgemolken melkkoe. Het is zielig”, aldus Youp die uitpakt met een stevig besluit…

“Het is zielig. Voor de makers, de kijkers, maar vooral voor de Meilandjes zelf”, spaart Youp van ’t Hek zijn kritiek niet in VARAgids. Al lijken de kijkcijfers voor Chateau Meiland VIPS wel aan te tonen dat er bijzonder veel ‘verstandelijk gehandicapte kleuters’ in ons land wonen…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.