Jan Smit geeft eerlijk toe dat de pandemie voor hem op een ideaal moment kwam. De zanger worstelde net met een burn-out en kon stevig aan introspectie doen tijden de maanden dat alles stillag… Eén vraag dook telkens opnieuw op…

‘Hoofd Leeg, Hart Vrij’ was de nieuwe single van Jan Smit nadat hij hersteld was van zijn burn-out. En daarin zit een duidelijke boodschap verscholen…

“Het is niet makkelijk, maar wel verrijkend wanneer je in het leven ook bepaalde dingen kan loslaten en ervoor kan zorgen dat je hoofd leeg is en je hart vrij. Als je dat doorhebt, voel je en ervaar je nog intenser de mooie dingen in het leven”, onthult Jan Smit in Primo. Want één ding is duidelijk…

Kan een BN’er als Jan Smit wel gaan en staan waar hij zelf wil? En daarop heeft de zanger een duidelijk antwoord klaar…

“Ik denk het wel. Of dat hoop ik toch”, aldus Jan Smit in het Vlaamse Primo. En dan volgt er een opvallend openhartige bekentenis van de zanger…

“Ik ben 25 jaar geleden begonnen en het is voor mezelf nog altijd een zoektocht om uit te vinden welk stuk nu echt is en welk stuk me aangeleerd en nep is. Dat is heel lastig”, geeft Jan Smit toe in Primo. Want hij heeft nooit een ander leven gekend dan eentje volop in de schijnwerpers…

“Ik weet namelijk niet hoe het anders is. Ik kan niet beoordelen hoe ik me zou gedragen mocht ik niet aangestaard worden op straat of mocht ik overal mijn mening kunnen ventileren. Want ik werd aangeleerd, of zelfs geprogrammeerd, om dingen te zeggen die binnen een bepaald kader vallen en passen”, geeft Jan Smit eerlijk toe in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.