Jean-Marie Pfaff geeft toe dat hij heel wat gevoeliger is geworden met ouder worden. Al probeert de legendarische doelman zo weinig mogelijk stil te staan bij zijn leeftijd…

“Ik ben content dat ik gezond ben en dat ik ouder mág worden.” Al merkt hij wel één groot verschil op met vroeger…

“Ik word wel gevoeliger”, geeft de pater familias van de Pfaffs toe in Humo. “Ik huil sneller.” Zeker bij topprestaties van Belgische sporters krijgt Jean-Marie het snel moeilijk…

“Als een Belg een medaille wint – Remco Evenepoel, Wout van Aert, Nina Derwael – dan gaan de sluizen open”, geeft Jean-Marie Pfaff toe in Humo. De man van Carmen beseft ook hoe dat komt…

“Dat komt, denk ik, omdat ik als geen ander begrijp wat die mensen hebben moeten doen om de top te bereiken. En omdat ik weet welke kritiek en weerstand ze hebben gekregen van allerlei jaloerseriken en judassen die het zelf nooit ver geschopt hebben”, benadrukt Jean-Marie Pfaff in het weekblad.

“Dat raakt mij enorm. Als Carmen dat ziet, zegt ze: ‘Wat krijg jij nu?’” geeft Jean-Marie Pfaff toe in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.