John de Bever heeft het moeilijk sinds zijn vader overlijden heeft. Het gemis laat een enorme leegte na, want niemand begreep hem beter dan zijn pa…

“Het is alsof er een gat in mijn leven is ontstaan”, klinkt het bij John de Bever in Story. John en zijn vader zagen elkaar immers dagelijks. Al beseft John één ding maar al te goed…

“Toch heb ik er vrede mee dat hij er niet meer is. Hij is 86 geworden. Ik denk niet dagelijks aan hem, maar wel op vaste momenten, bijvoorbeeld toen ik laatst in Spanje het vliegtuig uit stapte.” Wat maakte die vliegtuigreis zo bijzonder?

Het eerste wat John de Bever altijd deed toen hij uit een vliegtuig stapte, was naar zijn vader bellen om te laten weten dat ze veilig geland waren. Hoe zou John zijn vader omschrijven?

Voor John de Bever was zijn vader zijn grote held en de enige persoon die hem écht kende. “Mijn vader was de enige die me echt kende. Mijn man Kees ook wel, die zit dicht in de buurt. Maar mijn vader dacht hetzelfde als ik, bijvoorbeeld over voetbal en de dingen die op tv voorbijkwamen.” Gelukkig krijgt John heel wat steun. Van twee mensen in het bijzonder…

Uiteraard kan John de Bever rekenen op de steun van zijn echtgenoot Kees Stevens, maar ook Johan Derksen is een steun en toeverlaat voor John. Eke zondag zien de twee elkaar. Hoe hecht is hun band?

“Johan is mijn beste vriend. Hij is een soort tweede vader voor mij, dat meen ik serieus. Ik weet alles van hem en hij van mij”, klinkt het bij John de Bever in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.