Afgelopen week overleed de Britse koningin Elizabeth op 96-jarige leeftijd. Nieuws dat eraan zat te komen, haar dood was niet echt een grote verrassing.

De begrafenis van Elizabeth II is op maandag 19 september en daar zullen heel wat gekroonde hoofden naartoe gaan. Aan ons koningshuis werd er emotioneel gereageerd op het heengaan van de Queen.

“Met diep respect en grote affectie gedenken wij Koningin Elizabeth II. Standvastig en wijs stelde zij haar lange leven in dienst van het Britse volk. Wij voelen ons sterk verbonden met het Verenigd Koninkrijk en met de Koninklijke Familie en delen in hun verdriet. Intens dankbaar zijn wij voor de hechte vriendschap waaraan Koningin Elizabeth zo’n onvergetelijke bijdrage heeft geleverd”, laten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix in een mededeling weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.