Metejoor toont zich opvallend openhartig in zijn muziek. Zo zingt hij in het nummer ‘Het pleintje’ over Vosselaar, het Vlaamse dorp waar hij opgroeide. En dan onthult Joris van Rossem een opvallend jeugdherinnering…

“Het nummer verwijst naar het Sint-Barbaraplein, op 50 meter van mijn ouderlijke huis”, geeft Metejoor wat duiding bij het nummer in Gazet van Antwerpen. “Ik reed erlangs en dacht: ‘Hier moet ik eens iets over schrijven.’” Al viel één ding op toen de zanger er onlangs passeerde…

“Het was wel wat veranderd sinds ik er speelde met mijn vrienden en mijn zus. Vroeger was het mooier, nu staan er minder bomen.” En dan haalt Metejoor een nostalgische herinnering aan vroeger boven…

“Het doet me denken aan een tijd waarin alles meer spontaan en onbezonnen was. De gsm bestond nog niet, we spraken daar af en bouwden er kampen. Daar heb ik de mooiste momenten van mijn leven beleefd”, geeft Joris van Rossem toe in Gazet van Antwerpen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.