Amalia werd over het algemeen omschreven als ‘onwennig’ tijdens haar eerste officiële reis naar de Nederlandse Cariben. Maar nu komt er ook een opvallende vergelijking naar buiten…

Amalia werd best wel beschermend opgevoed door haar ouders en ook tijdens haar eerste officiële reis werd de kroonprinses steeds geflankeerd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima die bijstuurden waar nodig. En dat was in het verleden wel eens anders…

Zo trok Amalia’s grootmoeder Beatrix helemaal op haar eentje naar de Nederlandse Cariben toen ze amper één jaar ouder was dan Amalia.

“Haar voorganger Juliana zwaaide tot ze in het vliegtuig verdween”, lezen we in Het Laatste Nieuws. Maar hoe verging het Amalia’s vader Willem-Alexander tijdens zijn vuurdoop?

Amalia-kenner Claudia Witteveen benadrukt dat ook koning Willem-Alexander nog redelijk ‘bleu’ was toen hij voor het eerst naar de Nederlandse Cariben vertrok.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.