Een recente uithaal van Johan Derksen tijdens Vandaag Inside heeft opnieuw voor ophef gezorgd. In die mate dat er excuses volgden en Wilfred Genee zich ‘schuldig’ voelde. Wat was er gebeurd?

Johan Derksen noemde politiek journalist Thomas van Groningen een ‘dikke pad’. Al valt die uitspraak nog mee bij wat volgt…

“Wat hij de hele dag zit te vreten, dat weet ik niet. Hij kan in elk geval niet uit z’n nek lu!len, want die heeft hij niet meer!” publiceert Mediacourant een uitspraak van Johan Derksen over Thomas van Groningen. Wilfred Genee vindt het wat ver gaan…

Wilfred voelde zich best wel schuldig na de uitzending omdat Thomas ook wat problemen met zijn gezondheid zou hebben. Maar hoe reageert Thomas van Groningen zelf op de harde woorden?

Thomas van Groningen zat natuurlijk zelf in het programma en kent het trio maar al te goed. Op zich vindt hij het zo erg niet. “Ik kan het wel hebben eigenlijk”, klinkt het bij Thomas van Groningen in The Friday Move. Bovendien volgde er zelfs een appje van Sam Hagens, het nieuwe politieke gezicht van VI, waarbij die zich verontschuldigde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.