Van Johan Derksen weten we allemaal dat hij rechts-conservatief stemt en dat hij de PVV van Geert Wilders durft verdedigen. Maar nu komt er opvallend nieuws naar buiten over Johans dochter…

Marieke Derksen onthult op haar socials dat ze in tegenstelling tot haar vader net links-progressief is. “Denk dat ik voor de sfeer tijdens het kerstdiner maar niet moet beginnen over mijn stem op Rob Jetten”, grapte Marieke kort voor Kerst nog op Twitter/X. Leidt dat nooit tot ruzies binnen het gezin?

Marieke stemde dus voor D66 en koos in het verleden ook al voor PvdA. Het gedachtegoed van haar vader deelt ze dus allerminst. Toch verdedigt Marieke haar vader door dik en dun…

Toen Raoul Heertje na de verkiezingsoverwinning sprak over ‘het land van Johan Derksen’, viel Marieke haast van haar stoel. Het was net haar vader die haar altijd leerde om je niet zomaar door ‘meninkjes’ te laten beïnvloeden. En dan klinkt er een duidelijke sneer…

“Kiezers neerzetten als n!tw!ts die ieder meninkje volgen vind ik nogal neerbuigend”, benadrukt Marieke Derksen. En dan valt de appel toch niet zo ver van de boom als we in eerste instantie dachten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.