Koningin Máxima heeft nog maar eens getoond wat een hart voor dieren zij heeft. Onze koningin heeft zich nu ontfermd over drie egeltjes die in nood verkeerden. Wat was er aan de hand?

“Egels hebben het steeds moeilijker in Nederland”, bericht het Koninklijk Huis, terwijl er enkele foto’s worden gedeeld van onze koningin die zich bekommert om een schattig egeltje.

“Door warme zomermaanden zitten de wormen dieper in de grond en zijn er minder kruipende insecten. Bij egelopvangen komen de laatste jaren steeds meer zieke, verzwakte of aangereden egels binnen. Ook het leefgebied van de egel is kleiner geworden door bebouwing en toenemend verkeer.” Koningin Máxima besloot in te grijpen…

“Koningin Máxima heeft drie egels geadopteerd en uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch”, lezen we verder op de Instagram-pagina van het Koninklijk Huis. En die tuinen blijken een ideaal thuis te vormen voor egels…

“De tuin en het bosgebied bieden door de vele diverse planten en struiken voldoende eten en ruimte voor de egels.” Wat kunnen we zelf doen?

“Een egel in nood? Bel de dierenambulance. Kijk voor meer informatie over wat te doen bij een egel in nood op de website van de Dierenbescherming.” Wij zijn alvast benieuwd wat hondje Mambo zal denken van zijn nieuwe ‘stekelige vriendjes’ in de tuinen van Paleis Huis ten Bosch!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.