Pech voor Dennis Schouten en Jan Roos, zij hebben hun hoger beroep tegen Famke Louise verloren. De rechtbank bekrachtigde een eerder vonnis. Roddelpraat zou 10.000 euro moeten betalen omwille van schending van de copyrights en moet ook de kosten voor rechtszaak betalen. Het gaat om 343 euro aan verschotten en 11.671  euro aan salariskosten.

En dan allemaal omdat Roddelpraat eerder een track van Famke Louise liet horen zonder aan haar toestemming te vragen. De presentatoren luisterden héél goed naar de tekst en besloten daaruit dat Famke Louise door Ali B misbruikt zou zijn. De zangeres nam het nummer voor zichzelf op, het was volgens haar niet de bedoeling dat heel Nederland het  nummer te horen zou krijgen. Dat gebeurde dus wel. Famke diende klacht in, Roddelpraat werd begin dit jaar al veroordeeld tot het offline halen van hun video, maar ging in hoger beroep. Zonder resultaat, de uitzending in kwestie blijft offline.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.