Tom Waes wist lange tijd niet wat hij met zijn leven moest aanvangen, maar uiteindelijk kwam het goed met de televisiemaker. Hij schopte het in Vlaanderen zelfs tot winnaar van ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

Tom Waes verbaast er zich echter over hoe vaak mensen intelligent verwarren met intellectueel. Daarover heeft de presentator van Reizen Waes een duidelijke mening…

“Ze zien intellectuelen voor slim aan, terwijl ik voor Reizen Waes Vlaanderen pas een schipper heb gevolgd van wie ik dacht: déze man is echt intelligent”, vertelt Tom Waes in Humo. De televisiemaker legt uit…

“Hij ademende levenswijsheid uit, en rust. Hij zat waar hij moest zijn en was daar volledig van doordrongen”, vertelt Tom Waes in Humo. “Dát vind ik iets om jaloers op te zijn – gezond jaloers, hè.” En dan pakt Tom Waes uit met een opvallende uitspraak…

“Je dommer voordoen dan je bent, vind ik wel heel wijs. Het zijn alleen slimme mensen die dat kunnen doen, natuurlijk. Domme mensen zijn daar te dom voor”, aldus Tom Waes in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.