Zelfs nu Eva Jinek de deur van RTL achter zich dichttrok, blijft die keuze haar achtervolgen. Eén iemand haalt nu zwaar uit naar de talkshowhost…

Maarten van Rossem beweert dat het imago van Eva Jinek ‘behoorlijk aangetast’ is door haar lucratieve commerciële avontuur bij RTL. Zo doet Eva Jinek het jurylid van De Slimste Mens soms wat denken aan die ‘Romeinse gebouwen die in Italië licht verwaarloosd worden’. Van Rossem formuleert het als volgt…

“Toen dit allemaal aangekondigd werd, omdat zij ‘de meest geniale talkshowleider’ enzovoort was, dacht ik: ik vind haar niet verstandig”, publiceert Mediacourant een uitspraak die Maarten van Rossem deed in zijn eigen podcast. En dan doet Van Rossem nog een pijnlijke onthulling…

De kijkcijfers van Eva Jinek bij RTL 4 zijn volledig ingestort. “Er waren dramatische avonden bij”, benadrukt Maarten van Rossem. En dan moet Eva Jinek toch nog een extra vernedering slikken…

“De keuze voor RTL, daar ga je aan ten onder als je serieuze ambities hebt”, luidt het harde verdict van Maarten van Rossem. “Ik denk wel dat Eva Jinek licht beschadigd is”, klinkt het in de podcast.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.