Het is nog niet voor meteen, maar ooit wordt Amalia onze koningin. En Amalia zou daarin wel eens kunnen verrassen.

Die uitspraak komt van niemand minder dan koningin Máxima. En wie kan over dat onderwerp een beter oordeel vellen dan de moeder van Amalia? Máxima ziet het als volgt…

Máxima benadrukt dat haar functie als koningin meer inhoudt dan feestjes aflopen, handjes schudden, linten doorknippen en lui op de bank liggen, lezen we in Party. Máxima doet een verrassende uitspraak over haar eigen agenda…

“Het is harder werken dan alles wat ik hiervoor heb gedaan. En ik heb bij een bank gewerkt in New York, waar ik zestien uur per dag maakte”, publiceert Part een uitspraak die Máxima deed bij Al Jazeera. Al biedt haar functie haar ook zekere vrijheden…

“Iedere persoon doet het op z’n eigen manier en naar eigen kunnen”, voegt koningin Máxima eraan toe. Hoe zal Amalia het aanpakken?

“Ik hoop zelf dat ik iets kan bijdragen met mijn talenten. Maar elke koningin is anders. Er is geen vaste vorm voor”, vervolgt Máxima haar betoog. En zo zal ook haar eigen dochter, kroonprinses Amalia het aanpakken. Máxima verduidelijkt…

“Ook mijn dochter zal het op een andere manier doen dan ik”, benadrukt Máxima nu al. “Het enige wat ik haar kan meegeven, is om te gaan voor wat je leuk vindt en wat je energie geeft. Want als je dat doet, kun je een verandering teweegbrengen”, lezen we in Party. Wie weet verrast Amalia ons met hoe ze haar functie als koningin later zal invullen…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.