De eerste officiële reis van Amalia naar de Nederlandse Cariben had een hoogtepunt moeten zijn, maar werd overschaduwd door de negatieve reacties die Amalia opnieuw te beurt vielen over haar lichaamsbouw.

“Wat er allemaal geschreven werd, is echt vreselijk”, vertelt royaltywatcher Joëlle Vanden Houden in de Belgische krant “Het Laatste Nieuws.” Hoe gaat Amalia om met deze nieuwe gevallen van bodyshaming?

“Dit moet echt verschrikkelijk zijn voor haar en ze zal dit voor de rest van haar leven blijven meedragen. Ik heb echt te doen met haar.” De royaltywatcher wil één element toch onder de aandacht brengen…

“Amalia weet wat er verschijnt en leest dat ook”, benadrukt Vanden Houden in de Belgische pers. Joëlle Vanden Houden kan niet anders dan een pijnlijke conclusie trekken…

“Maar daar denkt uiteraard niemand over na”, meent Joëlle Vanden Houden in Het Laatste Nieuws over de vreselijke berichten die Amalia opnieuw te beurt vielen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.