Prinses Alexia kan opgelucht ademhalen. Al is het mogelijk maar voor even. Haar examens aan het Atlantic College in Wales zijn afgelopen, maar op het resultaat is het nog wachten tot in juli. Al kon er wel reeds gevierd worden. Góed gevierd…

Het einde van de examens wordt aan het UWC Atlantic College gevierd met de traditionele Leavers’ Celebration. De scholieren krijgen er een soort diploma, ook al horen ze pas begin juli of ze ook daadwerkelijk geslaagd zijn. 

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Ariane reisden af naar Wales om de Leavers’ Celebration van Alexia bij te wonen. Eén iemand viel op door afwezigheid…

Amalia reisde niet mee af voor de viering, lezen we in Het Laatste Nieuws. Maar dat weerhield Alexia er niet van stevig de bloemetjes buiten te zetten.

De Leavers’ Celebration was een plechtige ceremonie, wat niet verwonderlijk is met royals als prinses Alexia en de Spaanse kroonprinses Leonor, maar de beelden die op TikTok circuleren van het afsluitende feestje onder de scholieren zelf, tonen heel andere taferelen. 

De leerlingen van het elitecollege weten duidelijk ook hoe ze een stevig feestje moeten bouwen. En is dat niet de gepaste manier om het afscheid aan je middelbare schooltijd te vieren? Tuurlijk wel! 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.