Als moeder te horen krijgen dat je zoon wordt beschuldigd van mishandeling, dat doet pijn. Dat kan ook Willeke Alberti vertellen. Haar zoon Johnny de Mol werd door zijn ex-partner beschuldigd.

Dat Johnny nu niet langer schuldig is bevonden is een grote opluchting voor Willeke. “Dat is het allermooiste cadeau wat je kan gebeuren. Maar ja, er is toch nog een lange weg te gaan. Voor iedereen. Voor alle mensen die hier in Nederland echt beschaamd worden. Maar ik sta erbuiten. Ik wil ook niks zeggen, want zo blijft het iedere keer maar weer doorgaan”, zegt Willeke in Party.

Willeke mag dan wel al 78 zijn, de vrouw zit nog boordevol dromen die ze graag gerealiseerd wil zien worden.

“We hebben nog veel ideeën en zijn daar volop mee bezig. Ik hoop over twee jaar tachtig te worden. En vanuit de Willeke Alberti Foundation doe ik heel veel voor Nationale Vereniging de Zonnebloem en Alzheimer Nederland. Dat geeft heel veel zekerheid, ook voor mijn band.”

Willeke lijkt er dus nog lang niet mee op te houden en de jonge artiesten zullen nog heel even hun plaats met haar moeten delen. “Ik ben blij met het trouwe publiek dat ik heb. Over jonge artiesten, die aan het begin van hun carrière staan, denk ik soms; och, mijn hemel. Ik zou ze willen zeggen: blijf staan en zorg dat je goede begeleiders hebt en niet gebruikt wordt. Ik zeg niet misbruikt, maar gebruikt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.