Hoe zwaar hebben de problemen van Amalia doorgewogen op onze kroonprinses? Buitenlandse royaltyjournalisten doen nu opvallende uitspraken over prinses Amalia…

Amalia wordt in België op handen gedragen, benadrukt royaltyjournalist Wim Dehandschutter bij Nu.nl. “Ze is tenslotte de toekomstige koningin van het buurland waarmee Vlamingen het meest voeling hebben.” De royaltyexpert geeft een duidelijk voorbeeld…

Als journalist schrijft hij wel eens over Amalia en die artikelen worden telkens gretig gelezen, voegt Wim Dehandschutter eraan toe. Al is het nieuws over Amalia eigenlijk zelden positief te noemen…

Wanneer er in België geschreven wordt over onze kroonprinses gaat dat over de bodyshaming waarmee Amalia online te maken krijgt of over hoe ze bedreigd wordt door de georganiseerde maffia. Dehandschutter ziet echter een groot verschil met de berichtgeving over Amalia in Nederland…

De bodyshaming waarmee Amalia te maken kreeg werd door Nederlandse journalisten angstvallig gemeden. Mag de pers daarover geen vragen stellen? Durft Amalia daar niet over praten? Internationaal gezien was het echter groot nieuws…

In Vlaanderen werd immers wél uitvoerig bericht over dit nieuwe geval van bodyshaming en werden er allerlei experten en specialisten geraadpleegd over de impact van bodyshaming op jongeren…

De royaltyjournalist verwijst naar de reis van Amalia naar de Cariben toen ze opnieuw slachtoffer werd van ongepaste commentaren over haar gewicht. Twee aspecten van Amalia worden erg geapprecieerd door onze zuiderburen…

“Er is heel veel bewondering in dit land voor haar dapperheid en haar uitgesprokenheid”, geeft ook royaltyjournalist Jo De Poorter toe in het gesprek met Nu.nl. “Er is veel respect voor de kracht waarmee ze zich er doorheen slaat.”

Onze Oranjes boeten in eigen land aan populariteit in, maar bij royaltywatchers in het buitenland worden ze alvast nog met veel lof bewierookt. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.