Hoe ziet de toekomst van Amalia eruit? Mogelijk is die heel wat minder rooskleurig dan we zouden denken…

Amalia mag dan wel de troonopvolgster van koning Willem-Alexander, maar nu komt er plots opvallend nieuws naar buiten. Zal Amalia nooit onze koningin worden?

Historicus Gerard Aalders kan enkel vaststellen dat de populariteit van onze Oranjes erg naar beneden gaat. ‘Zeker onder jongeren’, voegt de schrijver van het boek ‘De Toekomst van Oranjes’ eraan toe. En dan trekt Aalders een opvallend besluit…

“Ik denk dat de Oranjes zich zeker zorgen moeten maken”, benadrukt de historicus. Ons koningshuis interesseert de jongeren ‘geen zier meer’. Hoe ziet Gerard Aalders de toekomst van onze Oranjes?

“Het zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar ik denk dat er een blijvende dalende tendens in zit.” En dan doet Aalders een opvallende voorspelling in zijn boek ‘Van Willem de Eerste tot Willem de Laatste’…

“Als Willem-Alexander heel lang op de troon blijft, durf ik niet te zeggen of Amalia ooit nog koningin wordt”, schetst historicus Gerard Aalders een bijzondere toekomst voor ons koningshuis.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.