Tom Waes stuurt een stevige waarschuwing de wereld in nadat hij zelf een akelige ervaring had…

Tom Waes maakte een zware val met zijn speed pedelec en bleef even bewusteloos op straat liggen. De tv-maker herinnert zich niets meer van het ongeval… Tom wil één belangrijke waarschuwing onder de aandacht brengen…

“Ik lag daar even bewusteloos. Maar mijn grote geluk was dat ik een helm droeg, want anders was het een heel ander en veel erger verhaal geweest”, benadrukt Tom Waes dat die helm mogelijk zijn leven redde. En dan komt één pijnlijk detail naar boven…

Het dragen van een fietshelm is in België waar het ongeluk gebeurde nog altijd niet verplicht dus doen velen het ook niet. En dan ziet Tom één groot probleem…

“Ze denken: ‘Ik zie het gevaar wel aankomen’. Maar het gaat om die onverwachte momenten die levensgevaarlijk zijn. Ik droeg mijn helm altijd al voordien en dat ga ik blijven doen”, aldus Tom Waes die ondertussen ook zijn schouders zal zetten onder een nieuwe overheidscampagne die de fietshelm wil promoten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.