André Hazes heeft zijn grote doorbraak te danken aan het succesnummer ‘Leef’. Eindelijk wist hij naam voor zichzelf te maken en niet enkel ‘als zoon van…’ Maar bijna liep het fout…

Waarom is ‘Leef’ zo’n hit geworden? “Misschien zit het in de melodie die blijft hangen. Het is ook een echt feestliedje. Los daarvan zit er een boodschap in. Dat je alles uit het leven moet halen alsof het je laatste dag is“, vertelt André Hazes in de Vlaamse krant ‘Het Belang van Limburg’. Al vindt André Hazes één ding bijzonder zuur…

‘Leef’ is immers zijn enige nummer dat hij niet zelf geschreven heeft. “Dat vind ik ongelooflijk zuur”, geeft André Hazes toe. Even dreigde het zelfs fout te lopen…

André Hazes geloofde immers niet in het nummer toen het hem werd aangebracht. Nochtans was iedereen het over één ding eens…

“Het vreemde is dat collega’s uit de muziekwereld vanaf de eerste luisterbeurt doorhadden dat ‘Leef’ mijn carrière zou veranderen. Ik had er niet zo’n vertrouwen in. Gelukkig kreeg ik ongelijk”, aldus André Hazes in Het Belang van Limburg.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.