De naam Hazes blijft voor beroering zorgen. En dat die naam ook heel wat verwachtingen met zich meebrengt, ondervond ook André Hazes junior…

“Ik ben zijn zoon en zal altijd vergeleken worden”, vertelde André enkele jaren terug in de Vlaamse talkshow van Gert Verhulst, Gert Late Night. “Het scheelde niet veel dat ik dacht: ‘Moet ik dan een andere achternaam nemen?’” Eén ding werd al snel duidelijk…

Als kind al wist André Hazes jr. dat hij heel graag in de aandacht stond. “Ik had dat ook op school al”, geeft André toe bij Gert Late Night. “Het moest altijd om mij draaien.” Maar net daar liep het fout…

Net omdat het altijd om hem moest draaien, wilde André Hazes ook naam maken voor zichzelf. En niet louter ‘als zoon van…’ Die erkenning vind ik belangrijk, klonk het in de zetel bij Gert Verhulst.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.