YouTuber Kalvijn presenteert de next level zang- en danswedstrijd Avastars, waarin virtuele supertalenten live on stage praten, dansen én zingen. In de show vormen steeds één zang- en één danstalent samen een ‘avastar’. De avastars treden op voor een jury die bestaat uit vier grote namen uit de muziek- en danswereld: DJ Nicky Romero, Nick en Simon en topchoreograaf Dan Karaty. Elke performance barst van de special effects en moves die alleen in een virtuele wereld mogelijk zijn. Welke avastar gaat er vandoor met de hoofdprijs? Avastars is vanaf 24 februari 2023 om 20.30 uur te zien op SBS6.

Elk zangtalent zorgt voor de aansturing van de gezicht en de stem van de avastar, en de danser draagt een speciaal pak waarmee alle bewegingen van het lichaam en hoofd van de avastar worden aangestuurd. De avastars zingen en dansen dus levensecht, maar komen pas echt optimaal tot leven als beide talenten elkaar tijdens de optredens naadloos aanvullen. De avastars voeren ook live gesprekken met Kalvijn en de jury.

Na de auditie- en eliminatierondes is het tijd voor de finale. Welk virtueel supertalent wint €50.000 en is de eerste avastar die een eigen single en videoclip mag opnemen met niemand minder dan Davina Michelle?

De deelnemende zang- en danstalenten worden op een later moment bekend gemaakt.

Avastars wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. De show is het resultaat van een intensieve samenwerking met NEP Group.

Uitzendingen: vanaf 24 februari wekelijks om 20.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.