Frans Bauer mag een nieuwe prijs in ontvangst nemen. Eentje waarbij hij door het publiek werd uitgeroepen tot ‘meest authentieke BN’er’. 

Het was Yvonne Coldeweijer die een poll lanceerde onder haar volgers over welke BN’ers het meest authentiek overkomen. Bijna 100.000 mensen brachten hun stem uit en de winnaar was héél duidelijk…

Maar liefst 91% van de stemmers vonden Frans Bauer authentiek overkomen. De volkszanger lijkt dan ook de enige BN’er waarrond nog geen schandaalgeur hangt. Het lijstje kende nog enkele andere ‘authentieke namen’…

Kees van der Spek bracht het er ook goed vanaf met 81% en het podium werd vervolledigd door André van Duin met 76% ‘authenticiteit’. Wie eindigde onderaan?

Stefano Keizers eindigde onderaan het lijstje met 32% maar het lijstje bestond wel uit namen die het label nog zouden verdienen. Over hoe authentiek Rachel Hazes bijvoorbeeld is, kón niet worden gestemd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.