André Hazes onthult hoe hij verslaafd werd aan drank en drugs. Het proces gebeurde heel geleidelijk, al viel er wel een duidelijk patroon te ontwarren…

“Kijk, dat gebeurt niet in een jaar”, benadrukt André Hazes in de Belgische krant ‘Het Nieuwsblad’. Het was een proces dat alsmaar verder en verder uit de hand liep. Het begon allemaal op erg jonge leeftijd, geeft de zanger toe…

“De eerste keer dat ik ging experimenteren met coke, was ik vijftien”, vertelt André Hazes in de Belgische pers. “Twee jaar eerder dronk ik al alcohol. Het begint altijd onschuldig.” André verduidelijkt hoe het uit de hand liep…

“Je bent scherp, je bent de koning van de wereld. Maar van één keer in de maand gaat het naar een keer om de twee weken, en vervolgens naar elke keer als je iets gaat drinken.” En dan begin je alsmaar naar meer en straffer spul te snakken. André beschrijft hoe hij het ervaarde…

“Dan denk je na tien drankjes: ‘Oh, ik ben dronken, nu heb ik het wel nodig’. Voor je het weet, ga je het halen voordat je een slok op hebt.” André Hazes omschrijft cocaïne als volgt…

“Coke is een sluipmoordenaar. Je kan er niets aan doen. ‘Gewoon niet doen’ klinkt heel makkelijk, maar vanaf dat je het gebruikt, zit er iets in je hoofd dat ervoor zorgt dat je niet meer zonder kan”, verduidelijkt André Hazes in Het Nieuwsblad hoe hij verslaafd raakte.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.