Komt er plots een verrassende wending in de onfrisse zaak waarin Marco Borsato nog steeds betrokken is? Dit zou wel eens een heel ander licht kunnen schijnen op de zaak van grensoverschrijdend gedrag. Wat is er aan de hand?

Marco Borsato werd dan wel niet vervolgd in het schandaal rond The Voice, maar wordt de verguisde zanger nu ook vrijgesproken in de zaak van grensoverschrijdend gedrag bij een minderjarig meisje?

Momenteel wordt er grondig onderzoek gedaan naar het beruchte dagboek van het meisje waarin ze bepaalde feiten beschrijft. Het Openbaar Ministerie heeft nu een duidelijke beslissing genomen…

Het OM heeft besloten en forensisch onderzoek in te stellen, om na te gaan of het dagboek werkelijk door het vermeende slachtoffer werd geschreven én of het ook daadwerkelijk in de periode van het gemelde misbruik geschreven werd. Wat zijn de gevolgen voor Marco Borsato?

“Dat zou zomaar als gevolg kunnen hebben dat het OM besluit niet tot vervolging van Marco over te gaan”, lezen we in Party. Maar wat als het wel uitdraait op een vervolging?

“Mocht het wél tot een vervolging komen, dan is uiteraard ook nog de kans aanwezig dat de rechter hem onschuldig acht of het bewijsmateriaal onvoldoende vindt en besluit de zanger vrij te spreken”, voegt Party eraan toe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.