Ellemieke Vermolen beleefde op 2 maart 2017 de donkerste dag uit haar leven. Op die dag verloor ze haar ongeboren zoontje Josha. Maar toen wachtte haar nog een moeilijke opdracht…

Hoe leg je aan je andere kinderen uit dat er geen broertje komt? Dat hun broertje overleden is? Ellemieke legt uit dat ze volledig instortte toen ze het nieuws aan haar kinderen moest vertellen…

Ellemieke Vermolen vertelt in het Vlaamse ‘De Morgen Magazine’ dat ze niet alles meer helder herinnert uit die periode. Al zal dat ene moment met haar kinderen haar altijd bijblijven…

“De jongens kregen wel mee dat mama in het ziekenhuis lag en dat er iets was met de baby, maar meer wisten ze ook niet.” Maar lang mag je zoiets niet verborgen houden…

“Josha is op 2 maart geboren en toen de kinderen de volgende dag naar het ziekenhuis kwamen om mij te zien, ontving ik ze in tranen en vertelden Sergio (Herman, red., haar toenmalige echtgenoot) en ik samen wat er was gebeurd.” Ellemieke geeft toe dat ze op dat moment ineenstortte…

“In eerste instantie hield ik me heel groot en wilde ik het hen rustig vertellen, maar zij vroegen meteen naar hun broertje. Toen moest ik wel vertellen dat er iets fout was gegaan, dat hij er niet meer was.” Ellemieke onthult hoe haar zonen reageerden…

“De oudste huilde samen met mij, de jongste niet. Die wilde op dat moment Josha zien, als een soort van bewijs dat hij echt overleden was”, vertelt Ellemieke Vermolen in de Vlaamse weekendbijlage van ‘De Morgen’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.