Er doet opnieuw een opvallend verhaal over Maxime Meiland de ronde. Eentje dat ze nooit kan winnen…

Het gaat allemaal om het verschrikkelijke verhaal dat Maxime naar buiten bracht naar aanleiding van de publicatie van haar eigen biografie. Maar daar blijkt nu méér aan de hand te zijn…

De dochter van Martien Meiland en Erica Renkema zou op jonge leeftijd al het slachtoffer geworden zijn van misbruik, afpersing en een verkrachting. Maar waarom deed ze nooit aangifte bij de politie van deze vreselijke feiten?

Toen Maxime op amper 14-jarige leeftijd slachtoffer werd van s3xting raadde de politie haar af aangifte te doen. En dus deed Maxime dat na de verkrachting ook niet. Volgt er nu alsnog een rechtszaak?

Meer dan tien jaar na de feiten komt de aangifte er niet meer, vertelt Jan Dijkgraaf die Maximes biografie schreef. En daar is één duidelijke reden voor…

Als de zaak voor een rechter komt, moet Maxime opnieuw haar verhaal doen en de nare ervaring herbeleven. “Dat is heel stressverhogend”, aldus Jan Dijkgraaf. “Ik denk dat zij daar kapot aan zou gaan. Vooral omdat je niet wint, want in Nederland eindigt dit in een nederlaag”, trekt de schrijver een droevig besluit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.