Marieke Elsinga onthult dat het na haar zwangerschap volledig fout dreigde te gaan. Wat was er aan de hand?

Sinds de zwangerschap had Marieke last van ontzettende jeuk, lezen we in Party. Na heel wat onderzoeken volgde er een diagnose…

Uiteindelijk kreeg Marieke Elsinga het zware medicijn prednison voorgeschreven en dat lijkt na enkele heftige maanden nu eindelijk verlichting te brengen. Wat was er aan de hand?

“Jeuk is erger dan pijn, hoor je wel eens zeggen. Dat leek me altijd een beetje onzin. Maar nou, daar ben ik van teruggekomen”, publiceert Party een uitspraak die Marieke Elsinga deed op haar sociale media. Marieke blikt terug op een ellendige periode…

“In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen”, verduidelijkt Marieke. Maar daar bleef het niet bij…

“Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen.” Maar dat bleek helemaal niet te kloppen…

Heel wat zalfjes en crèmes later werd de presentatrice haast ‘knettergek’ van de jeuk. Maar ondertussen is Marieke Elsinga dus aan de beterhand. Gelukkig maar. En dan wil de presentatrice haar verhaal vertellen met een duidelijke reden…

“Je ziet vaak alleen de vrolijkheid, de blije koppies, misschien het terugverende lijf, maar ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces”, benadrukt Marieke Elsinga. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.