Niets dan respect voor de manier waarop Evi Hanssen en haar moeder Arlette met de dood omgaan. Mama Arlette is ongeneeslijk ziek maar weigert haar kop te laten hangen.

“Mijn mama heeft uitgezaaide borstkanker en zal niet meer genezen. Je kunt dit van het begin tot het einde heel erg vinden en er een enorme zwaarte aan plakken, of je kunt denken: dit is de afscheidstournee van mijn mama, hoe mooi en waardevol dat wij dit op deze manier kunnen beleven”, schrijft Evi Hanssen op haar sociale media.

En daarom heeft zij samen met onder andere haar moeder een bijzondere podcast gemaakt over de dood, maar vooral over het leven!

Arlette : “Iedereen rouwt op zijn manier. Maar soms is het verfrissend om ook een andere manier te leren kennen.”

“Mijn moeder en ik hopen dat deze podcast een ijsbreker kan zijn, om op een mooie manier afscheid van elkaar te nemen, tijdens die laatste fase van het leven”, gaat Evi Hanssen verder.

Het is geen geheim dat Arlette niet héél lang meer zal leven. Zij heeft haar afscheid al volledig uitgeschreven, inclusief de rouwbrief. “Volgende week gaan we naar de begrafenisondernemer om alles te regelen”, vertelde mama Hanssen afgelopen week in het tv-programma van Gert Verhulst.

‘De afscheidstournee van mijn moeder’ is te beluisteren op al uw favoriete streamingkanalen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.