Evi Hanssen kreeg anderhalf jaar geleden te horen dat haar mama ongeneeslijk ziek is. Een kanker die uitgezaaid is naar leven en botten. Evi deelt nu pijnlijk nieuws over haar 75-jarige mama Arlette…

“Een paar weken geleden is ze na diep nadenken toch opnieuw gestart met een kuur chemopillen, in een lage dosis”, vertelt Evi in Nina. Maar al snel kwam er slecht nieuws…

“Ze wilde het nog eens proberen, omdat die pillen haar leven kunnen rekken. Ze werd er opnieuw zo ziek van dat ze toch weer gestopt is.” En dan beseft Evi Hanssen hoe laat het is…

“Momenteel is ze door die pillen dus nog verzwakt. Mijn mama valt niet meer te genezen”, geeft Evi Hanssen toe in Nina. Plotseling zijn de rollen omgedraaid…

Evi Hanssen heeft haar ouders altijd als een rots in de branding gezien. Zéker haar mama: “een zéér fiere, sterke vrouw”, aldus de presentatrice. Maar dat is nu helemaal anders…

“Maar de rollen worden plots omgedraaid. Ik ben nu degene die mijn mama in de zetel ziet liggen en zegt: jij gaat nu naar het ziekenhuis, ik pak je koffertje en je vertrekt.” En dat is niet alleen confronterend voor Evi zelf…

“Voor mijn mama is dat ook aanpassen. Ik heb haar altijd als een sterke vrouw gezien, want ik dacht dat mama’s sterk moesten zijn. Ik leer nu dat kwetsbaarheid ook prima is”, aldus Evi Hanssen in Nina.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.