Maakten Willem-Alexander en Máxima een foute keuze bij de opvoeding van hun dochters? Eén ding is duidelijk…

Amalia beleefde op 19-jarige leeftijd haar vuurdoop met haar eerste officiële reis. Maar in tegenstelling tot andere koningshuizen is dat rijkelijk laat…

De Belgische prinses Elisabeth gaf als kind al toespraken en ook bij andere koningshuizen, zoals dat van Spanje, treden troonopvolgers veel vroeger in het openbaar. Waarom Amalia dan niet?

“Willem-Alexander en Máxima hebben er bewust voor gekozen al hun dochters in de luwte te laten opgroeien”, getuigt Karlijn Hoftijzer in Het Laatste Nieuws. En daar zit een duidelijke strategie achter…

“De koning is van mening dat ze zichzelf op deze manier het beste leren kennen.” Maar was dat wel de goede keuze van de Oranjes?

“Sinds ze meerderjarig is, ontkomt ze echter niet meer aan bepaalde publieke taken die nu eenmaal van haar verwacht worden, zoals deze reis”, aldus Karlijn Hoftijzer van ‘Vorsten’ in Het Laatste Nieuws.

En als je ziet wat voor een storm aan kritiek Amalia meteen krijgt, is het misschien maar goed dat onze kroonprinses niet vroeger aan openbare taken moest deelnemen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.