Frans Bauer was als kind een fervent bokser. Toch besloot de volkszanger plots te stoppen met de sport. Er dreigde immers gevaar…

“Ik heb van mijn negende tot mijn zeventiende gebokst”, vertelt Frans Bauer in Story. En Frans bleek er best wel goed in… “Bovendien vond ik het erg leuk om in de boksschool met verschillende culturen in contact te komen. En ik leerde er mezelf te beheersen.” Maar toen veranderde alles…

Frans Bauer stopte met boksen toen hij zanger werd. De reden is duidelijk: “Ik wilde niet met een gebroken neus op het podium staan”, klinkt het in Story. Al keerde Frans ooit terug naar de ring…

Frans Bauer verloor heel wat kilo’s en dat deed hij niet enkel door zijn voeding aan te passen. De zanger dook ook opnieuw de ring in. En daar waren twee voordelen aan verbonden…

Niet alleen verloor Frans Bauer heel wat gewicht door weer te gaan sporten, maar hij voelde meteen ook het verschil op het podium waar hij zich fitter dan ooit voelde. 

De zanger wil dan ook nog heel lang op deze aardbol rondlopen. En een weegschaal die meer dan 100 kilo aangaf? Daar moest iets aan worden gedaan…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.