Evi Hanssen liet haar frustraties even de vrije loop. Ging ze daarbij over de schreef? De presentatrice reageert nu zelf…

Evi Hanssen volgt enkele duurzame ‘zero waste’ en ‘vegan’ families op Instagram en dan voelt ze soms ‘negatieve energie opborrelen’ als ze weeral perfecte plaatjes ziet passeren. Maar ging Evi ditmaal te ver?

“Het is soms een dunne lijn tussen bewondering en ergernis als ik hen bezig zie op sociale media”, durft Evi Hanssen toegeven in haar column voor Het Nieuwsblad. Toen een duurzame familie toegaf toch met het vliegtuig te reizen schrok Evi van haar eigen reactie…

“Zie je wel, dacht ik venijnig”, durft Evi Hanssen toegeven in haar column in de Belgische krant. “Ik schrok van mijn reactie.” En dan stelde Evi zich enkele vragen…

“Ik nam mijn eigen gedrag onder de loep. Waarom word ik er ongemakkelijk van als iemand kiest voor een zo duurzaam mogelijk leven? En waarom heb ik een opmerking klaar, als die persoon daar dan niet helemaal in slaagt?” En dan trekt Evi Hanssen een opvallende conclusie…

“Wij mensen, houden van zwart-witdenken”, besluit Evi Hanssen in Het Nieuwsblad. “Ofwel ben je vegan zero wasteofwel doe je helemaal niets. Maar onze aarde heeft meer baat bij 1000 vegetariërs dan één hardcore veganist”, benadrukt Evi dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen. En dan wil Evi haar excuses aanbieden…

Evi Hanssen beseft dat dergelijke duurzame families op Instagram net een bron van inspiratie moeten zijn in plaats van ergernis. “Want ze willen mij geen schuldgevoel aanpraten, maar me net een waaier tonen van mogelijkheden om duurzamer te leven”, klinkt het bij Evi Hanssen in Het Nieuwsblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.