Gerard Joling is opnieuw in een mediastorm beland en Geer ontkent één uitspraak die hem in de mond wordt gelegd. Wat is er aan de hand?

Het gaat allemaal om de harde uithaal van Gerard Joling in Party waar hij de bobo’s van radiozenders omschreef als ‘hufters’. Maar nu ontkent Gerard dat hij die uitspraak heeft gedaan…

“Dat woord heb ik nooit gebruikt,” benadrukt Gerard Joling voor de camera van RTL Boulevard. Maar daarmee dreigt Geer nu een andere rel te veroorzaken…

Want daarmee insinueert hij natuurlijk dat de journalist van Party in de fout is gegaan bij publicatie van het interview, lezen we op Mediacourant. Al wil Gerard Joling één iets benadrukken…

“Het woord ‘hufters’ heb ik nooit gebruikt, maar het is natuurlijk wel schandalig als je 100% NL heet en dat je gewoon absoluut heel veel nationaal product niet draait”, blijft Gerard Joling inhoudelijk wel op zijn standpunt bij RTL Boulevard.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.