Gert Verhulst besloot drastisch in te grijpen nadat hij al een tijdje worstelde met donkere gedachten. Wat was er aan de hand?

“Dat neemt geen dramatische proporties aan, hé. Het heeft niets met zelfmoord of zo te maken. Maar ik denk dan vaker aan de dood”, geeft Gert Verhulst toe in Het Laatste Nieuws. Vooral één iets houdt hem wakker…

“Ik ben ondertussen 55, dat wil zeggen dat ik allicht over de helft zit en daar word ik niet vrolijk van, want ik leef graag. Ik wil nog veel dingen meemaken en mijn kleinkinderen zien.” En dus besloot de Studio 100-baas in te grijpen. Een drastische beslissing zorgde voor een ommekeer…

Zo besloot Gert Verhulst zijn inname van alcohol te verminderen en het resultaat was verbluffend: “Ik ben eens een maand gestopt en het resultaat was ontnuchterend. Vanaf week drie werd ik energieker, maar ook positiever. Van alcohol krijg ik steeds vaker donkere gedachten.” En dan voegt Gert er nog een verrassende uitspraak aan toe…

Gert Verhulst worstelt al langer met die donkere gedachten: “Het is begonnen rond mijn dertigste, maar ik merk dat het toeneemt naarmate ik ouder word. Je ziet meer en meer mensen wegvallen, ook mensen die jonger zijn”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. En dan beseft Gert één ding maar al te goed…

“De dood is een heel democratisch systeem. Het maakt niet uit of je arm of rijk bent, het staat iedereen te wachten”, klinkt het nuchter bij Gert Verhulst in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.