Maxime Meiland pakte onlangs uit met haar biografie ‘Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig’, maar bijna was dat boek niet in de winkelrekken beland. Wat was er aan de hand?

Maxime Meiland geeft in Dag Allemaal toe dat ze lang getwijfeld heeft om alle uit haar jeugd op te rakelen en neer te pennen in een boek… 

“Ja, biograaf Jan Dijkgraaf vroeg het me twee jaar geleden al, toen hij mij interviewde voor het boek over mijn vader”, onthult Maxime in het Belgische weekblad. Toen hield ze de boot nog af…

“Maar ik werd zwanger van Vivé, en toen zag ik zo’n boek helemaal niet meer zitten. Want het is niet niks”, klinkt het zachtjes bij de dochter van Martien Meiland en Erica Renkema in Dag Allemaal. Waarom ging ze alsnog overstag?

“Maar ik wou het toch vertellen, omdat ik het belangrijk vind dat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt zich niet alleen voelen”, verduidelijkt Maxime Meiland in Dag Allemaal waarom ze haar biografie alsnog uitbracht. Maxime zal één moment nooit vergeten…

“Toen het mij overkwam, heb ik er niet over gepraat en heb ik me heel eenzaam gevoeld. Soms dacht ik: voor mij hoeft het niet meer”, geeft Maxime Meiland stilletjes toe in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.nl

By Iléana Durodin

Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.